ZwangerFit

Ben jij zwanger en wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Dan is ZwangerFit iets voor jou!

Zwangerfit  is een leuke, sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling.

Fit zijn en fit blijven
Dat kan ook tijdens en na de zwangerschap. Het is aangetoond dat zwangere vrouwen die aan sport doen zich fijner voelen, een makkelijkere bevalling hebben en minder overgewicht hebben na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor de baby. Echter dient het sporten wel te gebeuren op een verantwoorde en aangepaste wijze. Al vroeg in de zwangerschapsperiode wordt er preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

Naast het werken aan conditie, houding, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschap gerelateerde klachten voorkomen of verminderen.

Voordelen ZwangerFit

  • Meer energie
  • Betere conditie
  • Minder kans op rug-en bekkenklachten
  • Positief effect op de baby
  • Snel terecht bij Bekkentherapeut of fysiotherapeut bij eventuele klachten

Voor wie
De les is voor elke zwangere vrouw die zich op een sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling, ZwangerFit is ook voor vrouwen die bevallen zijn. Je kunt meedoen met de lessen vanaf 12 weken zwangerschap tot één jaar na de bevalling.

Data
De ZwangerFit lessen vinden plaats iedere dinsdagavond van 19:45 - 20:45 uur, je kunt altijd instromen.

Intake
ZwangerFit start met een intake gesprek voor zwangere en voor vrouwen die bevallen zijn. Zo kan bepaald worden of de behoefte en verwachtingen van de deelnemer aansluiten bij de inhoud van de lessen en of er rekening gehouden moet worden met eventuele complicaties.

Interesse of wil je meer informatie?
Aanmelden kan via info@fysiofitveenstade.nl t.a.v. Sabine Kobussen of Nicole van de Vlag. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie omtrent de kosten? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0578 – 571610.