Goede voornemens

gepubliceerd

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, krijgt de januari maand stiekem toch altijd een serieuze ondertoon. Wat wil je bereiken dit jaar? Wat zijn je goede voornemens? Soms kan het lastig te zijn om te formuleren wat je nou daadwerkelijk wil bereiken. Stoppen met roken, afvallen, meer sporten, zomaar een paar voorbeelden die jaarlijks weer veelvuldig langskomen. Wij van Fysio Fit Veenstade geven je graag wat tips mee waarmee je je goede voornemens het komende jaar wél kunt laten slagen!

1. Beperk je goede voornemens!

Zorg ervoor dat je jezelf niet teveel goede voornemens oplegt. Concentreer je liever op een beperkt aantal doelen, zodat je daar al je energie in kan steken! Logischerwijs is het makkelijker om drie goede voornemens te behalen dan tien!

2. Deel je goede voornemens met vrienden of familie!

Vertel je vrienden, familieleden, facebook-vrienden of Twitter-volgers wat je van plan bent! Plaats af en toe een statusupdate, zodat ze weten dat je nog steeds actief met je goede voornemens bezig bent! Deze tip heeft twee voordelen:

  1. Je houdt jezelf scherp; jij plaatst je statusupdate of vertelt het aan je vrienden of familie, en zij zullen je ongetwijfeld steunen in jouw weg naar je doelstelling!

  2. Je omgeving houdt je scherp; wanneer je een tijd niets plaatst of vertelt over je goede voornemens, vragen je vrienden of familieleden er wel naar. Verslapt jou motivatie, dan zullen zij je ‘on track’ houden!

3. Beloon jezelf bij het halen van je doelstellingen!

Het hoeft niet iets heel groots te zijn, als je er maar van geniet! Een welverdiende sportmassage, een keer lunchen met een vriend of vriendin, of die nieuwe schoenen die je al zo lang wil! Je kunt zelfs met je partner of vriend of vriendin afspreken dat hij of zij een lekkere maaltijd voor je kookt. Alles kan, zolang het voor jou een beloning is voor je harde werken!

4. Investeer in jezelf!

Letterlijk investeren in jezelf is een goede stok achter de deur. Mocht je bijvoorbeeld besluiten om deel te nemen aan de Vaassense Afvalrace, dan betaal je hiervoor een financiële bijdrage. Bedenk daarom bij deelname aan een dergelijk programma hoe zonde het zou zijn als je er niet actief aan deelneemt! Onnodig geld uitgeven is nooit leuk – daarom is een investering met bewezen resultaten een zeer motiverend middel!

5. Kom naar Fysio Fit Veenstade!

Samen met anderen is het gemakkelijker om een doelstelling op gebied van gezondheid te behalen. Het is zelfs nog gemakkelijker als je jezelf niet naar een fitnesscentrum hoeft te slepen, maar je je juist verheugt op een training! Linda Heesen, die vorig jaar aan de Vaassende Afvalrace mee deed, zei zelfs: “Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar wat is sporten eigenlijk ontzettend leuk!” Linda was tevens winnares van de Vaassense Afvalrace, zij verloor maar liefst 10,4% van haar eigen lichaamsgewicht! Onder andere de prettige, laagdrempelige sfeer en enthousiaste begeleiding van onze instructeurs motiveerde haar om te komen en blijven sporten.

“Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar wat is sporten eigenlijk ontzettend leuk!” - Linda Heesen

Is verantwoord en duurzaam afvallen ook een van jouw goede voornemens voor 2017? Doe dan mee aan de Vaassende Afvalrace! Hieronder kun je meer informatie aanvragen. En ook als je andere voornemens mocht hebben, wensen we je natuurlijk heel veel succes!

Meer informatie >>