Vaassense Afvalrace deelnemers ervaring

gepubliceerd

Maandag 24 april start de Vaassense Afvalrace Zomereditie bij Fysio Fit Veenstade. Een succesvol programma voor mensen die in teamverband willen werken aan een gezonde leefstijl mét blijvend resultaat. In tien weken tijd ontdekken de deelnemers een gezonde en duurzame manier van afvallen. Benieuwd of dit iets voor jou is? Onze oud-deelnemer Marco deelt zijn ervaring met jou!

Wat was jouw motivatie om deel te nemen aan de Afvalrace?

“Ik wilde gewicht kwijt raken, bewuster gaan koken en bewuster bezig te zijn met voeding. Daar heb ik veel van geleerd. Daarnaast het trainen van de 18 km van de mudmasters, zonder blessures. Monkeybars halen, blessurevrij eruit komen.”

Hoeveel ben je in totaal afgevallen?

“8.5 kilo. Vetpercentage ging 5% omlaag.”

Heb jij je doelstellingen behaald?

“Ja, zowel het gezonder leren eten als de mudmasters 18 kilometer, die ik blessurevrij ben doorgekomen.”

Wat vond je van het afvallen met een groep?

“Goed, besloten Facebook groep was goed voor de motivatie onderling. Tevens deed een bekende van mij mee. We motiveerden we elkaar enorm.”

Wat vond je van de menu’s?

“Prima, ze zijn me 100% meegevallen. Ik moest zelfs meer gaan eten, dan ik gewend was! Vooral bij het ontbijt kon ik nog winst behalen. Tevens waren de vaste eetmomenten voor mij even wennen, maar ik merkte dat ik er bewuster mee omging. Eten was variabel. Kennismaken met andere gerechten. Ik kook nog steeds zonder pakjes, maak alles zelf en vers!

Waren ze makkelijk toepasbaar in je drukke gezinsleven?

“Ja, ik werk fulltime, maar mijn vriendin ondersteunde me erg tijdens het eten. Zij at wat ik moest eten, omdat het hele normale menu’s zijn. Nu was het qua hoeveelheid ook niet meer moeilijk, ik wist precies wat ik mocht eten. Daardoor schepte ik nu niet meer 3 keer op, in plaats van 1 keer.”

Wat vond je van de Workshops?

“Goed, ik heb er een hoop van opgestoken. Leerzaam, vooral door het besef waarom je het op deze manier doet.”

Wat vond je van de weegmomenten?

“Een voordeel was, dat je s’ ochtends en s’avonds kon wegen. Een vast tijdstip was voor mij wel prettig. Ik ben voornamelijk s ‘ochtends geweest! Als je teveel afwijkt van je vaste weegmoment kan dit demotiverend werken, zeker omdat je ’s avonds zwaarder bent.”

Hoe was de begeleiding?

“Die was prima. Ik heb goede tips gekregen, ook met eten. Sabine en Jordy waren altijd bereikbaar, zelfs in het weekend! Of het nou via mail, f-2-f of via Facebook was. Er werd veel meegedacht. Ik heb het als zeer prettig ervaren en de betrokkenheid was erg groot!”

"Je bent niet alleen, je doet het met een groep!”

Heb je tips voor twijfelaars?

“Ja, zorg ervoor dat het thuisfront volledig achter je keuze staat. Dat motiveert veel meer. Niet denken dat je op een worteltje gaat kauwen. Je krijgt echt meer dan genoeg eten binnen en gaat je veel fitter voelen. Echt 100%. Bovendien is het goed vol te houden, waarbij je in het weekend wel wat meer discipline nodig hebt en echte ondersteuning van het thuisfront!”

Besloten FB groep, ervaring?

“Het is leuk om de ervaringen onderling te delen. Het motiveert bovendien dat je weet met wie je dit proces meemaakt. Iedereen was er mee bezig en deelde zijn of haar ervaringen. Het resultaat: je bent niet alleen, je doet het met een groep!”

Contact met mededeelnemers?

“Je hebt het er met elkaar over. De weegmomenten zijn gemoedelijk. Als het even wat minder gaat, motiveren de mededeelnemers je om door te gaan! En je krijgt een schouderklopje bij goede resultaten!”

Heb je nog tips voor de deelnemers aan de Afvalrace?

“Weet wat je de hele week gaat eten. Zorg ervoor dat je voor een week boodschappen in huis haalt en gebruik het boodschappenlijstje, ideaal om je boodschappen te bepalen. Hou je echt aan de hoeveelheden, dit maakt het verschil!”

Wat was je meest lekkere gerecht tijdens de Afvalrace?

“Pasta met spinazie, het is voor mij al even geleden, maar dit vond ik erg lekker!”

"Ik weeg nog steeds hetzelfde als na de Vaassense Afvalrace!”

Was het na de Afvalrace goed vol te houden?

“Ja, tijdens bepaalde periodes in het jaar is het lastiger, maar ik kan wel weer de balans oppakken omdat ik bewuster ermee omga. Ik zal niet liegen, na de afvalrace ben ik in de zomer iets aangekomen. Ik kon echter daarna de draad weer makkelijk oppakken, vooral door de kennis die ik tijdens de afvalrace heb opgedaan!”

Hanteer je nog steeds zes eetmomenten per dag?

“Ja! Ik hou me niet 100% aan een eetschema, maar hanteer nog steeds de zes eetmomenten!

Heb je je gewicht kunnen behouden?

“Ja, wel met ups en downs. Ik weeg nog steeds hetzelfde als na de Vaassense Afvalrace!”

Vaassense Afvalrace info-avond

Wil je meer informatie ontvangen over de Vaassense Afvalrace? Kom dan op dinsdagavond 18 April, vrijblijvend naar onze info-avond!

Inschrijven >>